Mluviti stříbro - Bajaja, Antonín, 1942- (Městská knihovna v Praze, 2020)
Román z moravské vesnice 80. let je debutem významného českého autora. Románový debut Antonína Bajaji z roku 1982 je zasazen do soudobé valašské vesnice a nabízí komplexní pohled na soudobou atmosféru tamního života, na škálu vztahů i životních postojů napříč generacemi. Sugestivitou vyprávění i jazykovou a formální invencí na sebe pozdější držitel několika literárních cen výrazně upozornil už v tomto svém prvním díle.