Zpráva o místech - Král, Petr, 1941-2020 (Čeští básníci 20. století, 2021)
Experimentální próza českého básníka, esejisty a překladatele, žijícího již několik let ve Francii, reflektuje místa, která prošla jeho životem a srdcem. Básník snivým, trochu neuchopitelným způsobem reaguje na místa, která mají pro jeho život význam. Objevuje coby malé dítě tajemství velkých zahrad, opuštěných domů i osamělého ušáku v otcově pracovně. V knize se prolínají místa z Čech i ze světa, pochopitelně z Paříže, kde autor již několik let žije. Na pozadí vnějších domů, bytů, zahrad, ulic, jednoduše míst, nacházíme myšlenku, duši, srdce.