Učenci - Luňák, Petr, 1966- (Dokořán, 2020)
Humoristický román zkušeného českého autora nás zavádí na univerzitní půdu na počátku devadesátých let dvacátého století. Richard Míča úspěšně přečkal vysokoškolská studia v době, kdy celá společnost procházela nečekanou změnou a obyčejné každodenní starosti se zdály nedůležité. Nyní už jako vysokoškolský pedagog překonává další nástrahy, kterých není v univerzitním prostředí málo. Zvládne si vybudovat kariéru bez toho, aby zaprodal sám sebe? A co teprve, když se do toho všeho zamotá láska...