Město radovánek na Dlouhé řece : Yangzhou v 18. století - Li, Dou, -1817 (Dokořán, 2014)
Barvitý popis života ve městě Yangzhou v druhé polovině 18. století na základě autentických textů z knihy Yangzhouské výletní loďky (1795). Jihočínské město na kanálech, Yangzhou, se v osmnáctém století stalo jedním z nejpůsobivějších kulturních center země. Kdo se chtěl na úrovni bavit a patřičně za to utrácet, zamířil právě sem. Kniha proto zavede čtenáře na rušné trhy, do rozlehlých zahrad, na buddhistickou pouť, mezi malíře a vypravěče, ale také mezi kurtizány a básníky. Ukáže, jak žilo a jak se bavilo prosperující město před několika staletími. Text vychází z dobové knihy Yangzhouské výletní loďky od učence a bonvivána Li Dou, a kombinuje ukázky přeložené z originálu se zasvěceným a podrobným komentářem. Nakladatelská anotace.