Kam teče krev - Holub, Miroslav, 1923-1998 (Čeští básníci 20. století, 2020)
Osmá kniha veršů výrazného představitele české poezie dvacátého století, v níž se biolog a básník zamýšlí nad otázkami života a smrti. Miroslav Holub otevírá dveře do tajemné oblasti laboratoří, oslavuje lékařskou vědu, která vrací člověku zdraví a život. Vstupuje do nitra člověka a odhaluje, co je v jeho vnitřním světě nezdravé. Verše, napsané strohým, mnohdy až záměrně lakonickým tonem, pocházejí většinou z prostředí, které je spjato s básníkovým civilním povoláním.