Kočičí král - Šrut, Pavel, 1940-2018 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Sbírka více než 60 pohádek z Anglie, Skotska a Irska v převyprávění Pavla Šruta. Hrdinové z říše zvířat, strašidla, odvážní rytíři i zlomyslné babizny, ty všechny můžeme potkat na stránkách této knížky. Děsivé historky střídají veselé příběhy, prozaické povídání oživují legrační básničky a řada vtipných situací je založena na jazykových hrátkách.