Nevídáno neslýcháno - Kainar, Josef, 1917-1971 (Čeští básníci 20. století, 2020)
Krátké a vtipné verše o těch nejobyčejnějších věcech, které nás obklopují. Knížka je vhodná pro mladší děti. Básničky, přestože vznikly již v 60. letech 20. století, vyprávějí o věcech kolem nás s humorem, hravostí a notnou dávkou fantazie, díky čemuž mohou oslovit i dnešní malé čtenáře.