Děti slunce : (scény) - Gor‘kij, Maksim, 1868-1936 (Drama, 2020)
Drama ruského klasika, které staví do kontrastu touhu po lepším světě a neschopnost poradit si se svízeli světa reálného. Ústředním hrdinou dramatu se satirickým potenciálem je Pavel Protasov, vědec, který věnuje všechnu svou energii snaze po naplnění ideálů o lepším životě pro všechny. Přitom však přehlíží nebo není schopen reagovat na reálné problémy svého vlastního života i nejbližšího okolí. Děti slunce, hra z roku 1905, patří mezi dramata, v nichž se Gorkij zabýval postavením intelektuálů v dynamicky se měnícím světě.