Peru pod kůží - Plešinger, Vladimír, 1938-2018 (Jota, 2010)
Podrobné cestopisné vyprávění popisující stát Peru v Jižní Americe. Autor sepsal zážitky ze svého turistického i pracovního pobytu. Prošel Peru od severu k jihu, navštívil všech 24 regionů, do kterých je země rozdělena. Popisuje nevšední zážitky, zajímavé informace, přírodní a historické pozoruhodnosti. Doplněno barevnými fotografiemi autora.