Indiáni na válečné stezce - Stingl, Miloslav, 1930-2020 (Jota, 2013)
Příběhy o nejslavnějších indiánských bojovnících a nejdůležitějších indiánských válkách. Miloslav Stingl na základě dlouholetého usilovného bádání v muzeích a archivech i četných etnologických návštěv všech částí Ameriky přináší fascinující, informacemi nabité příběhy skutečných hrdinů indiánských válek, povstání a vzpour, kteří všude v širé Americe vstupovali na válečnou stezku, aby bránili svůj lid, svou zem. Knihu doprovázejí ilustrace a dobové fotografie. Nakladatelská anotace.