Ostrovy krásy, lásky a lidojedů. - Stingl, Miloslav, 1930-2020 (Jota, 2012)
Putování po ostrovech Melanésie a Mikronésie. Známý cestovatel nás prostřednictvím svého cestopisu provází po Fidži, Nové Kaledonii, Nové Británii, Nových Hebridech, Šalamounových ostrovech, Bismarckově souostroví, Marshallových ostrovech nebo Guamu. Věnuje se zdejší historii, přírodním zajímavostem, způsobu života obyvatel nebo jejich obřadům. Součástí textu jsou autorovy komentáře a velice krásné fotografie.