Křik neviditelných pávů - Loukotková, Jarmila, 1923-2007 (Jota, 2012)
V historickém románu ze 3. století př.n.l. sledujeme osudy římského konzula a vojevůdce Atilia Regula. Kniha nás provází životem autentické historické osobnosti od dětství až po krutou smrt v zajetí Kartaginců. Na pozadí reálií starověkého světa sledujeme jeho tragickou lásku ke kartaginské dívce, osudová přátelství, osobní ambice, lásku k rodině a především oddanost k domovině.