Obrazový opravník obecně oblíbených omylů - Souček, Ludvík, 1926-1978 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Kniha určená dětským i dospělým čtenářům uvádí na pravou míru obecně tradované a vžité omyly z historie, vědy, kultury i dalších oblastí. Formou abecedně uspořádané encyklopedie autor vybírá fakta a útržky z pestré škály oblastí, u nichž panuje vžitý mylný výklad či představa. Vtipnou a čtivou formou pak tyto "obecně oblíbené omyly" uvádí na pravou míru. Zkušený autor fantastiky i literatury faktu tak vytvořil originální dílo, které čtenáře pobaví i kultivuje jeho všeobecný přehled.