Večer na Bezdězu - Mácha, Karel Hynek, 1810-1836 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Lyrická próza z Máchova povídkového souboru Obrazy ze života mého. Romantický příběh, inspirovaný Máchovými toulkami po českých hradech, je součástí cyklu, v němž na autobiografickou nit navléká povídkové příběhy, cestopisná líčení, reflexe o životě i jinotajná vidění.