Dvořiště - Horák, Ondřej, 1976- (Městská knihovna v Praze, 2021)
V románu českého autora střední generace se proplétají cynické popisy nevázané erotiky se satirickým obrazem promarněných životů a zbytečných řečí. Nejprve si od stovky holek vzal kalhotky - a nakonec si vzal i vlastní život. Adam tak jako jediný ze čtveřice kamarádů dotáhl do konce sázku, na niž si po maturitě podali ruku. Román Dvořiště je milostným duetem - Adamova životní rekapitulace se proplétá s popisem bloudění "světem po Adamovi" od té, která si myslela, že je jeho životní láskou. A jelikož jsme ve střední Evropě, je tento dvojhlasný žalozpěv přehlušován hospodským žvaněním. Nakladatelská anotace.