Smrt a křeslo - Ludva, Roman, 1966- (Městská knihovna v Praze, 2021)
Román s detektivní zápletkou, v němž hraje důležitou roli tajemství starého křesla. Ústřední linií je napůl snový příběh knihovníka, který se dopátrává historie starodávného křesla, stojícího v knihovně a souvisejícího s dávnou vraždou. Kromě tohoto poměrně jednoduchého tématu jsou tu ještě vedlejší dějové linie - vzpomínky na hrdinovo dětství, na zřejmě nepříliš vydařené manželství a milostné vztahy.