Od sebe / k sobě : bisexuálovo irské hledání - Folný, Jan, 1977- (Městská knihovna v Praze, 2021)
Autobiografický román, který vznikl na základě autorových blogových poznámek, publikovaných během jeho dvouletého pobytu v Irsku. Po tragické smrti své dívky vypravěč Honza odjíždí na dva roky do Irska. Při seznamování s kulturou této země si uvědomuje, že jeho sexuální orientace je dosud nezakotvená. Honza se proto snaží poznat všechny bouřlivé prvky života mladých lidí v Irsku a proniká do homosexuálních klubů a barů, kde navazuje přechodné známosti. Přímočaře popisuje své sexuální eskapády, využívá všech darů a radostí, které mu tento způsob života může poskytnout. Je však pochopitelné, že neprožije jen věci příjemné. Do jisté míry riskantní konání ho jako jednoho z aktérů přenese i na jeviště, kde je nucen účinkovat v někdy až drasticky vyhrocených scénách. "Od sebe" i "k sobě" jsou dva výrazy, napsané na dveřích. V této knize však symbolicky označují výpověď člověka, který "před něčím starým a prožitým dveře zavíral a něčemu novému, zatím neobjevenému, otvíral."