Vzpoura v ZOO - Šulcová, Marie, 1926-2015 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Dvanáct moderních pohádek pro mladší školní věk. V jednotlivých příbězích z každodenního života se setkáváme nejen s dětmi, dospělými, ale i se zvířaty a různými strašidly. A to často i v nečekaných situacích, obohacených prvky nadpřirozena. Přečtete si tak například o cukrové smůle, fantomu divadla, začarovaném letadle, poustevníkovi, mlsném permoníkovi, plivníkovi, šotku v kině, nebo o vzpouře v zoo. Vše je psáno svěžím, plynulým jazykem.