Tygře, tygře, žhavě žhneš - Blake, William, 1757-1827 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Výbor z poezie malíře, básníka a rytce Williama Blakea, významné osobnosti anglického raného romantismu, umělce, který žil vizemi vyrůstajícími z vášně pro vše živé, mysticky monumentální a nepokrytě lidské, ať nízké nebo vznešené. Verše Williama Blakea jsou živé dnes stejně jako v 18. století. V Americe se William Blake stal kmotrem Beat Generation, v Čechách ho obdivoval Julius Zeyer i Josef Váchal. Jeho Tygra zpívali i The Plasic People of the Universe. Pod povrchem na první pohled jednoduchých naivních dětských říkanek se skrývají základní psychické i etické problémy, jejichž řešení nepodléhá toku času. Nakladatelská anotace. Kráceno.