Návrat do divočiny - Palán, Aleš, 1965- (Prostor, 2019)
Autorův knižní návrat mezi samotáře proslavené knihou Raději zešílet v divočině. Z velké části fotografická publikace doplněná textem a úvahami ohledně šumavských samotářů, se kterými autor trávil čas, zpovídal je a nyní se k nim vrací. Za tu dobu se leccos změnilo, jeden z nich dokonce zemřel; většina z protagonistů ale pokračuje ve svém životním stylu dále a v podobném duchu se dívá na svět kolem sebe. Přestože jim úspěch několikrát vydané knihy přivodil určitou slávu.