Tři tváře anděla - Pehe, Jiří, 1955- (Prostor, 2016)
Psychologický román líčí dramatické osudy tří generací jedné rodiny s českými, židovskými a německými kořeny, které se prolínají s klíčovými událostmi dvacátého století. Nadaný houslista Josef, do jehož sólové dráhy vpadla první světová válka, bilancuje svůj život v obsáhlém dopisu matce, která se ho v dětství vzdala. Josefova dcera Hana dospívá za okupace. O dvacet let později se v psychiatrické léčebně pokouší vybavit si vše, co způsobilo, že ji trvalý zápas o přežití zlomil. Její syn Alex uprostřed studií odchází do emigrace a stává se úspěšným politologem. Později si v New Yorku začne psát deník, aby si ujasnil, kdo vlastně je. Do života všech tří protagonistů vstupuje postava anděla a objevuje se v situacích, kdy jejich chápání zákonitostí osudu selhává.