Sen o mém otci ; Sen o mně - Sidon, Karol, 1942- (Akropolis, 2016)
Autobiograficky laděné vyprávění, v němž se autor dvěma knihami vrací ve vzpomínkách do let svého dětství a mládí. V první knize vychází z rodinné legendy o popraveném otci a přesvědčivě líčí zkušenosti, dojmy a konflikty citlivého dítěte v rodině i ve světě za jeho hranicemi. Vyprávění pokračuje v druhé knize, koncipované jako rozmluva s matkou, až do prvních let dospělosti. Autor si s přibývajícími léty a životními zkušenostmi uvědomuje svoje těsné spojení s rodiči a přehodnocuje svůj vztah k nim. Realistický příběh jeho mladého manželství mu slouží jako katalyzátor životních hodnot i chápání smyslu života. Autobiografický hrdina nakonec největší životní jistotu nalézá ve víře, kterou považuje za základ veškerého lidského konání.