Lady Fuckingham - Wilde, Oscar, 1854-1900 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Erotická novela, která patrně vznikla na základě soukromého deníku spisovatelovy matky a jejíž autorství je připisováno klasiku anglické literatury Oscaru Wildeovi, je koncipována jako zpověď mladé patricijské dámy příteli. Novela Lady Fuckingham aneb Všichni to přece dělají byla poprvé publikována na pokračování v erotické revue The Pearl, která vycházela v prudérní viktoriánské Anglii mezi lety 1879 a 1880. Objevila se nečekaně a její iniciátoři dosud zůstávají obestřeni tajemstvím. Šířila se mezi nejvybranější společností z vysokých kruhů, která si v soukromí nestydatě libovala ve skotačivých dobrodružstvích mladých aristokratických hrdinek se svými spolužačkami, služkami a komorníky. Po vydání osmnáctého čísla revue za stejně podivných okolností zanikla. Zpověď nezbedné dámy, Lady Fuckingham, své publikum nadlouho přežila a dodnes patří k vrcholům lechtivé literatury. Nakladatelská anotace.