David Copperfield. I - Dickens, Charles, 1812-1870 (Městská knihovna v Praze, 2021)
První část románu anglického klasika líčí neradostné dětství osiřelého chlapce. Celý děj prolínají silné autobiografické prvky. Autor do knihy vložil vzpomínky na dětství prožité u moře, na lidi, které tu poznal, na pozdější léta v Londýně, na své literární začátky, práci, lásku a rodinný život. David Copperfield není jen básnickou autobiografií, ale i obšírným pohledem na život anglické společnosti na počátku 19. století, který umožňuje poznat mnoho charakteristických jevů tehdejšího života.