Pekelný advent - Sviták, Jan, 1983- (Městská knihovna v Praze, 2020)
Pokračování příběhu dvou dětí, které v něm opět svádějí nelítostný souboj s čertem Křivákem. Oliver a Ema stejně jako v předcházejícím příběhu ("Čertovo kopyto") i zde musí podstoupit střetnutí se svým hlavním protivníkem čertem Křivákem, který se snaží ovládnout svět. Obě děti se střídavě ujímají polohy vypravěčů a zpřístupňují tak hlavní dějovou zápletku. Ema trpí těžkými nočními sny, které ji varují před nekalými plány odpudivého raracha, který v předvánočním období začne řádit a unáší děti z Emina a Oliverova okolí. Oba hlavní protagonisté se je snaží zachránit, a proto musí podniknout nebezpečnou výpravu až do samotné pekelné říše, kde navíc bojují i o záchranu vlastních duší...