Vojkovičtí a přespolní. - Rakous, Vojtěch, 1862-1935 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Soubor drobných próz z venkovského židovského prostředí druhé poloviny 19. století se stal nejúspěšnějším dílem českého židovského autora, vlastním jménem Adalberta Österreichera.