Rudá sfinga - Dumas, Alexandre, 1802-1870 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Historický román odehrávající se v 17. století, v němž vystupuje kardinál Richelieu. Postavení Anny Rakouské je čím dál nejistější a odhalit spiklence, kteří zavinili smrt Jindřicha IV., se zdá naprosto nemožné. Autor nás opět uvádí do doby tří mušketýrů. I v tomto románu se setkává čtenář s prohnaným kardinálem přezdívanému Rudá sfinga. Richelieu, kterému šlo o blaho Francie i vlastní, zde vystupuje jako velmi obávaný soupeř. Francie netrpělivě očekává dědice, který nepřichází...