Naivní detektivka z knihovny - Chroustová, Jana, 1975- (Detektivka, 2021)
Děj se točí kolem malé knihovny v jedné pražské čtvrti. Knihovnice Jana Filupová kolem sebe sdružuje čtenáře, kteří se během příběhu promění v soukromé detektivy. Co uděláte, když v noci oknem svého bytu zaslechnete výkřik a výstřel? Rozhodnete se jednat jako hrdinové tohoto příběhu? Vypátráte s nimi, kdo, koho, jak a proč zavraždil? Krok za krokem můžete sledovat skupinu šesti čtenářů, kterak nalézají stopy vedoucí až do místního zdravotního střediska. Tam odhalují podezřelé okolnosti. Doktorka Lesecká je nezvěstná. Zemřela? Kdo by měl zájem na její smrti? Souhra odvážných činů našich přátel z knihovny nás provede kaskádou komických, napínavých, ale i příjemných situací. O tom, že je knihovna především místem setkávání a že je možné s její pomocí jen tak mimochodem dojít až k úspěšnému odhalení vraha, vypráví tato detektivka. Nakladatelská anotace. Kráceno.