Kocovina šumavského léta - Sichinger, Martin, 1967- (Městská knihovna v Praze, 2021)
Již pátý román z řady dobrodružně-historických příběhů z jihočeského kraje. Děj se odehrává v roce 1987 ve Vimperku. Román je zasazen do Vimperku v 2. polovině 20. století. Děj knihy je rozložen do posledních čtyř dnů jednoho červnového týdne. Vše se začíná odehrávat před místním festivalem Setkání mládeže Šumavy, na který se chystá významný politický host - předseda ÚV SSM Vasil Mohorita. Velitel místní stanice VB se snaží dělat vše, co je v jeho silách, aby zabránil veškerým problémům, politickým provokacím či výtržnostem během festivalu. Divokou kartou se pro něj stává mladík, který má své osobní, tragické důvody, proč by tento festival neměl skončit dobře.