Sni - Váša, Petr, 1965- (Městská knihovna v Praze, 2021)
Deníková próza známého hudebníka, básníka a performera vypráví o práci na "povídkovém románu" Tomatom, o jeho vystoupeních, o fyzickém básnictví, ale především o snech denních i nočních. "Snový románek" je druhou prózou básníka Petra Váši a představuje soubor drobných asociativních textů, deníkových záznamů a vzpomínek obsahujících období od konce 80. let až do současnosti. Ústředním motivem těchto drobných próz jsou sny - skutečné sny ve spánku i ty vědomě rozvíjené denní, "naučné" sny o snech, imaginace a cílevědomá práce s ní, tedy to, s čím má autor dlouholeté intenzivní zkušenosti.