Poslední ohňostroj - Ludva, Roman, 1966- (Městská knihovna v Praze, 2021)
Existencionální román ze současnosti o rozpadajícím se přátelství z mládí. Roman Ludva, výrazná postava současné české literatury, ve svém románu odhaluje povahy čtyř mužů, herce, právníka, matematika a lesníka, které spojuje dávné přátelství, jež se na sklonku středního věku díky různým banálním událostem, které vynášejí na povrch frustrace, splíny i závisti, pozvolna rozpadá. Spolu s autorem sledujeme rozklad charakterů jednotlivých postav, jež ústí v tragický konec jednoho z nich.