Pas de trois - Salivarová, Zdena, 1933- (Městská knihovna v Praze, 2021)
Povídka o potrestané nevěře i o poměrech v českém divadle 50. let 20. století. Frivolní povídka o muži, který se miloval se třemi baletkami, byl jimi odhalen a potrestán, se odehrává v 50. letech v malém pražském divadélku, které v duchu doby spojuje klasické a socialistické představy o umění.