Verunka a kokosový dědek - Šrut, Pavel, 1940-2018 (Městská knihovna v Praze, 2021)
V krátkých příbězích na každý den roku provází holčičku Verunku dědek z kokosu. Na Štědrý den zazvonil u Hubertů pošťák, který nesl dárek pro Verunku. A v tom podivném vánočním balíčku byl kokosový dědek, který se Verunce sám poslal ze vzdáleného ostrova Haiti. To je ale jen úplný začátek dobrodružství! Kokosový dědek totiž umí nejen pěkně vyprávět, ale také si občas vymýšlet, pořádně se rozzlobit a dokonce se i urazit a zmizet. Nudit se s ním ale určitě nebudete!