Má veselá jitra - Klíma, Ivan, 1931- (Městská knihovna v Praze, 2021)
Soubor sedmi kratších povídek z období sedmdesátých let, kdy po tzv. normalizaci autor nesměl oficiálně publikovat. Autentické povídky vyprávějí o autorových zážitcích i o osudech dalších stejně postižených lidí v sedmdesátých letech a výmluvně ilustrují mravní úpadek české společnosti. Prózy charakterizuje Klímův příjemný ironický odstup od vlastních problémů a shovívavý postoj k chybám a omylům svých bližních.