Jessie a Morgiana - Grin, Aleksandr Stepanovič, 1880-1932 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Novela, jejímž námětem je společný život a vzájemné vztahy dvou osamělých sester, povahově protichůdných bytostí. Novela vypráví příběh dvou sester - krásné, veselé a olíbené Jessie a Morgiany, jejíž ošklivost je spíše než vnějším vzhledem dána závistivostí a zatrpklostí. Morgiana se z narůstající nenávisti ke společensky úspěšnější sestře dopustí krutého činu a teprve ten vede k pozdnímu prozření.