Hraběnka Cagliostrová - Leblanc, Maurice, 1864-1941 (Detektivka, 2021)
Klasický detektivní román francouzského autora uvádí poprvé na scénu postavu Arsena Lupina. V dramatickém příběhu o pátrání po pohádkovém pokladu středověkých mnichů nás autor seznamuje s mládím svého hrdiny a objasňuje příčiny, které přivedly okouzlujícího mladíka na dráhu zločinu. Jeho život ovlivnilo osudové setkání s tajemnou hraběnkou Cagliostrovou, věčně mladou dcerou proslulého šarlatána na dvoře Ludvíka XVI. Snaha získat poklad z nich udělala nepřátele na život a na smrt a jejich vzájemné soupeření vytvořilo prostor pro řadu napínavých zápletek. Závěr románu dává vysvětlení, proč se ze sympatického dobrodruha stává geniální a obávaný lupič.