Zářivý svět - Grin, Aleksandr Stepanovič, 1880-1932 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Novela s fantastickými prvky o muži, který uměl létat. Novela ruského klasika, jehož dílo představuje návrat k romantickým postupům a námětům, poučeným psychologickou tradicí moderní literatury, vypráví lehce fantastický, snový příběh člověka, jemuž se splnila odvěká lidská touha - umět létat. Jeho příběh ve světě ostatních, nelétajících, je podobenstvím o střetu volnosti ducha s přízemností, reality se snem, "zářivého světa" se šedivým.