Hříšná ves - Šiškov, Vjačeslav Jakovlevič, 1873-1945 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Předrevoluční román o životě zaostalé vesničky v tajze. Děj tragicky laděného románu se odvíjí v nevelké sibiřské osadě, jejíž obyvatele formuje krutá a nekompromisní tajga. Základní dějovou linií je dramatický příběh vesničanů, kteří se v opilosti dopustí zločinu a hledají východisko z této situace.