Mandragora - Machiavelli, Niccolò, 1469-1527 (Drama, 2021)
Italská komedie z 16. stol., jejíž zápletka je založena na pouze zdánlivém zachování dobrých mravů a je zrcadlem soukromého života. Hra se řadí k žánru tzv. commedia erudita, tedy "vzdělaná komedie" a odehrává se ve Florencii v 16. století. Kallimach využívá lsti, aby oklamal Mikulu a dostal se k jeho mladé manželce Lukrécii.