Daodejing : kniha o Cestě a Síle - Laozi, 604 př. Kr.-531 př. Kr. (Městská knihovna v Praze, 2021)
Čínské poetické a filozofické texty pojednávají o podstatě, souvztažnosti a pomíjivosti života, zároveň představují základní zdroj pro poznání raného taoismu.