Rouputuan : meditační rohožky z masa : erotická groteska (1657) - Li, Yu, 1611-1679 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Humorně laděný erotický román je ukázkou čínského písemnictví 17. století. Nevázaná, nesčetná a mnohdy groteskní erotická dobrodružství studenta Večerky tvoří dějovou osu románu, připisovaného proslulému čínskému bonvivánovi a dramatikovi 17. století Li Yu. Autorovi byl však skandální děj a explicitní popisy sexuálních hrátek spíše prostředkem k satirickému úšklebku nad úzkostlivě rezervovaným světem konfuciánské Číny i nad klasickou čínskou literaturou. V provokativně chlubných komentářích za každou kapitolou pak autor záměrně shazuje i sám sebe a své dílo.