Ovdovění paní Holroydové - Lawrence, D. H. 1885-1930 (Drama, 2021)
Drama anglického klasika z roku 1914 se odehrává v hornickém prostředí. Ovdovění paní Holroydové je jedním z dramat významného a ve své době skandálního anglického autora, v nichž využil svou důvěrnou znalost života anglických horníků. Tragický, emotivní příběh manželského páru Holroydových spatřil světlo světa roku 1914.