Pošetilost doktora vinnetouologie - Fahrner, Martin, 1964- (Městská knihovna v Praze, 2021)
Vyprávění o peripetiích v životě tří kamarádů, jejichž celoživotní přátelství začalo na studentských kolejích v Ústí nad Labem v dobách normalizace. Mladíci, kteří se dali dohromady hned v prvním ročníku vysokoškolských studií, projevují od počátku stejný smysl pro recesi i stejný vztah k realitě, navzájem je spojuje skutečné přátelství a touha přijít na kloub podstatným věcem života. Nerozlučná trojka má za studií na kontě řadu průšvihů, všichni ale vystudují a stanou se součástí totalitní společnosti, jejímž absurdnostem se více či méně úspěšně brání. Přátelství projde i všelijakými šrámy, hrdinové zestárnou, přijdou o řadu iluzí, nezmizí ale jejich dobrodružný duch a vůle překonávat životní obtíže s humorem a společně.