Banální příběh : filmová povídka o prostém životním běhu - Berková, Alexandra, 1949-2008 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Psychologický román o současné ženě středního věku, která se ocitne v těžké životní krizi. Pětačtyřicetiletá profesorka češtiny je dvacet pět let vdaná, má dceru a malou vnučku. Zcela ji zaskočí, když zjistí, že manžel má starší milenku, s níž se chlubí před jejími přáteli. To se stalo právě v období, kdy ona se snažila jejich dohasínající manželství ještě zachránit. Její svět se náhle zhroutil a nezbylo jí nic jiného, než přistoupit na mužovo přání a rozvést se. Touží po nějaké opoře, neví co má dělat, dokonce se musí odstěhovat z bytu. A tehdy se objeví "sportovec" z Moldávie, který do Čech utekl před mafií. I když se tomu hlavní hrdinka brání, je pro ni tento muž do jisté míry záchranou, aby se snadněji vyrovnala se svou náhlou samotou.