Manéž světa - Kuprin, Aleksandr Ivanovič, 1870-1938 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Výbor povídek z přelomu století přibližuje čtenáři atmosféru cirkusové manéže a hereckého prostředí spolu s psychologií a mentalitou lidí. Výbor z díla ruského autora, představitele novoromantického směru přelomu 19. a 20. století, přináší jedenáct krátkých próz, které své náměty čerpají z cirkusového a divadelního prostředí. Zde si autor všímá především outsiderů, lidí ztroskotaných, vysloužilých, kteří na prchavé okamžiky slávy manéže či jeviště už jen hořce vzpomínají.