Utrpení oddaného Všiváka - Berková, Alexandra, 1949-2008 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Autorka představuje své vidění světa a lidského života volně plynoucím textem, v němž se prolínají pasáže filozoficko-reflexivní s bezprostředním a primitivním zážitkem skutečnosti. Z ráje je vyhnán vyvolený Všivák, aby putoval světem, zažíval jeho nedokonalost, poznal smutek a bídu a překonával je, protože jen v přemáhání protivenství je cesta vpřed. V proudu textu se prolínají pasáže psané pseudobiblickým jazykem s místy zcela ordinérními.