Dopisy přátelství, lásky a magie : příběhy Pessoova života - Pessoa, Fernando, 1888-1935 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Nepatrná část korespondence portugalského prozaika a básníka. Uvedené dopisy Pessou představují coby pozorného přítele i romantického milence. To když píše mladičké Ofélii Queirozové milostná psaníčka, plná hravých nesmyslů a vyznání. Součástí dopisů jsou i texty překladatelky, v nichž uvádí na pravou míru některé informace, které byly léty zkresleny nebo interpretovány jiným způsobem, nežli zasluhují.