Jin Ping Mei, aneb, Slivoň ve zlaté váze. - Xiaoxiaosheng, činný 16. století-17. století (Městská knihovna v Praze, 2021)
První díl skandálního čínského románu ze 16. století, odvážného svou kritikou tehdejších poměrů i otevřeností erotických scén. Svazek přináší prvních deset z rovné stovky kapitol významného díla čínské literární historie. Neznámý autor v něm za použití motivů ze starších legend a poezie vypráví příběh nezvladatelné chlípnosti a intrikářství, proti nimž je marné bojovat. Hlavním záporným hrdinou je zbohatlík jménem Ximen Qing, zbabělec, všehoschopný mafián a erotoman. Samotný název románu je pak složeninou ze jmen tří jeho milenek. Mezi těmi zaujímá hlavní místo bezcitná intrikánka Jinlian, žena, která byla v dětském věku prodána "jako zboží a proto se jako zboží chová". Proti nim stojí bezmocný Wu Song, hrdina starých legend, bratr muže, jehož právě Jinlian jakožto jeho manželka otrávila. Wu Song podle pověsti přemohl holýma rukama horského tygra, ale proti intrikám živeným bezuzdnou vášní je bezmocný...