Jin Ping Mei, aneb, Slivoň ve zlaté váze. - Xiaoxiaosheng, činný 16. století-17. století (Městská knihovna v Praze, 2021)
Druhá část desetidílného skandálního čínského románu ze 16. století, znamenajícího přelom ve vývoji čínského písemnictví. Dodnes neznámý autor skrytý pod pseudonym Posměváček z Lanlingu spojil zkušenost staršího vypravěčského narativu s uměním novodobého mingského erotismu do velkolepé, vypravěčsky strhující, krutě ironické mozaiky života a mravů své doby. První český úplný překlad (z čínštiny překládá Oldřich Král, překladatel Snu v červeném domě) z původní neupravované a necenzurované edice z r. 1617. Druhý ilustrovaný svazek obsahuje jedenáctou až dvacátou kapitolu ze stokapitolového díla.