Případ baskervillského psa a další příběhy - Souček, Ludvík, 1926-1978 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Zajímavá knížka přináší originální vysvětlení klasického detektivního příběhu na základě nových vědeckých objevů, odvážných hypotéz a svěží fantazie. Knížka se skládá ze tří povídek a kromě titulní prózy obsahuje ještě příběhy Případ ztraceného suchoplavce a Případ Čerta č. 24. V titulní novele skládá autor hold Arthuru C. Doylovi a nové řešení proslulého Doylova díla je charakteristické svou nápaditostí. Klíčem k vyřešení záhadné smrti lorda Charlese Baskervilla je v tomto případě kultovní místo Stonehenge a tajemné magické obřady, korunované návštěvou mimozemšťanů. Zábavná a čtivě napsaná knížka spojuje klasickou detektivku se sci-fi.